Δημόσια έκκληση στους Αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας

Αρ. Πρωτ.: 500/1/17θ // 05-09-2012

Προς:

1) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

2) Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΜΠΟΝΑΤΣΟ

3) Τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Δημήτριο ΜΠΑΝΤΙΑ

Κύριοι Αρχηγοί,

Τούτες τις μέρες της δικής μας εντατικής προσπάθειας με στόχο την αποτροπή των νέων καταστροφικών περικοπών των μισθών και των δαπανών που διατίθενται συνολικά για τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας, γνωρίζετε ότι απευθυνθήκαμε και σε εσάς, επιζητώντας και τη δική σας προσωπική παρέμβαση επειδή πραγματικά πιστεύουμε ότι από τον αγώνα που δίνουμε δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Γι’ αυτό οι κρίσιμες τούτες στιγμές απαιτούν να εξωτερικεύσετε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο αυτά που σε συναντήσεις μας έχετε εκθέσει όσον αφορά την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τόσο οι Υπηρεσίες όσο και οι υπηρετούντες σ’ αυτές και να καταστήσετε σαφές εντός και εκτός Ελλάδας ότι οι συνεχιζόμενες παράλογες περικοπές οδηγούν σε προδιαγεγραμμένη κατάρρευση τα Σώματα Ασφαλείας. Είναι πασίδηλο ότι τα σχέδια αυτά στοχεύουν πρωτίστως στην εξασθένηση της ψυχικής αντίστασής μας επιδιώκοντας τη «σιωπή των αμνών».

Κύριε Αρχηγοί,

Σας καλούμε να προστατεύσετε την τιμή και την υπόληψη των διοικουμένων όχι μόνο με όρους ιεραρχίας, αλλά και με όρους κοινωνίας, διότι σε τελική ανάλυση «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει». Και οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας, επιβεβαιώνουν και πάλι μέχρι κεραίας ό,τι προ πολλών αιώνων είχε σοφά ειπωθεί από τον Αθηναίο τραγικό ποιητή Αγάθωνα.

Σας καλούμε, εν κατακλείδι, να διαβείτε το Ρουβίκωνα και να συνταχθείτε μαζί μας, στέλνοντας στον αγωνιζόμενο Αστυνομικό, Πυροσβέστη και Λιμενικό ένα μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα του, αλλά και αντίστασης σε κάθε περαιτέρω παρέμβαση που θα υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα της ασφάλειας προς όφελος ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Το πατριωτικό μας καθήκον, η δημοκρατική μας συνείδηση και το όραμά μας για Σώματα Ασφαλείας αξιόπιστα και αξιόμαχα στην υπηρεσία του Ελληνικού Λαού και μόνον του Ελληνικού Λαού οδηγούν τον αγώνα μας.