ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ…..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΖΟΓΑΡΑΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ 5ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ

Από τότε που  οι «εξωπυροσβέστες» συγγραφείς του νομοσχεδίου των 5ετών  προετοίμαζαν την τριχοτόμηση του πυροσβεστικού προσωπικού, ως ΕΑΠΣ είχαμε στείλει τις ενστάσεις μας και την αγωνία μας προς τους εγκεφάλους του, αλλά και το σύνολο της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας.

Δεκάδες οι επιθέσεις και η λάσπη που δεχθήκαμε, από όλες τις πλευρές των συνοδοιπόρων του  εγχειρήματος. Δυστυχώς τότε δεν ήθελαν να δουν την προχειρότητα, την εξωπυροσβεστική γραφή  και το εργασιακό αδιέξοδο που ήταν ορατά στο τέλος υλοποίησης του εγχειρήματος. Δυστυχώς κάποιοι από τους πολιτικούς και πυροσβεστικούς διανοητές του, πλέον δεν είναι “κοντά μας” για να διαχειριστούν το δημιούργημά τους. Εμείς πάλι  θα κολυμπήσουμε στα απόνερά τους… Παραθέτουμε απλά ένα απόσπασμα από ανάρτηση “5ετους συναδέλφου” ένα από τα πολλά που κατακλύζουν το διαδίκτυο:

“Κύριε αρχηγέ γνώριζε ότι τώρα θα ΨΑΞΟΥΝ όλους τους φάκελους και από το ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ για να απολύσουν και αυτούς που έχουν σωματική ικανότητα 1 μετά θητείας; ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΑΡΓΧΗΓΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΤΟ 4 ΜΗΝΕΣ!!!

Κύριε αρχηγέ ΞΕΣΠΑΣΕ ΠΟΛΕΜΟΣ στο πυροσβεστικό σώμα και είναι μονό η αρχή. Η φωτιά αυτή δεν ΣΒΗΝΕΙ ΠΛΕΩΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Για τους 70 επιλαχόντες καλά έκαναν  ότι έκανα αλλά πλέων θα υποστούν της συνέπειες από τους ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΣ.ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ,ΥΨΟΣ,ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΒΑΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Π.Σ ΑΦΟΥ ΑΠΟΛΥΣΑΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΑΤΗΤΑ. Τώρα ποια θα είναι η επομένη ομάδα που θα απολύσετε; Τους συναδέλφους που έχουν επαγγελματικό δίπλωμα μετά 6μηνου η τους συναδέλφους που έχουν ηλικία άνω 35 ετών!!!

ΓΙΑΤΙ έως τώρα η ομοσπονδία δεν έκανε ακόμα μήνυση που δεν έχουν πάρει τους συμβασιούχους; Γιατί δεν έκανε ακόμα τίποτα που ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ??????ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ.”