ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 31/5/2022

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα με τίτλο “Κλιματική Κρίση, Οι νέες προκλήσεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και τους εμπλεκόμενους φορείς” που διοργανώθηκε από την Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος στο President Hotel. Η εκδήλωση καλύφθηκε σε ζωντανή μετάδοση διαδικτυακά από τη σελίδα της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

Tην εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν:

οι κ.κ. Δημήτρης Ζιακόπουλος, Μαθηματικός -Μετεωρολόγος(πρώην Δντής Ε.Μ.Υ.), Δρ. Ευθύνης Λέκκας,  Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & ∆ιαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας, Ευάγγελος Γκουντούφας, Προιστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού  Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, Νικόλαος Διαμαντής Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α. -Επίτιμος Πρόεδρος ΕΑΠΣ και ο Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Μπαλάφας Διοικητής 1ης ΕΜΑΚ.

Την επιστημονική ημερίδα παρακολούθησαν: από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Υπουργός κος Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός κος Ευάγγελος Τουρνάς.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Υπουργός κος Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός κος Ελευθέριος Οικονόμου. Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Υφυπουργός κος Γιώργος Στύλιος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξης Ράπανος, ο Επιτελάρχης Α.Π.Σ. Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο Προιστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης ΑΠΣ Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης, Διευθυντές Διευθύνσεων ΑΠΣ, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσης Δημακογιάννης, ο Πρόεδρος Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ  και Δήμαρχος Αγρινίου κος Γεώργιος Παπαναστασίου,  εκπρόσωποι κομμάτων του Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και ιδιώτες.

Για όσους δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στην ημερίδα υπάρχει η δυνατό