Επιστολή προς Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη

ΠΡΟΣ: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια
ΚΟΙΝ.: 1. Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωγιάδη
2. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Β. Παπαγεωργίου

Κύριε Υπουργέ

Στο τελευταίο τεύχος (48/2013), του γνωστού γερμανικού περιοδικού FOCUS υπάρχει (σελ. 51) σχετικό ρεπορτάζ σχετικά με την δασοπροστασία, πυρόσβεση και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα.

Το περιεχόμενο και το ύφος του ρεπορτάζ στρέφεται με σαφής υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον τόσο του ελληνικού κράτους, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος, χρησιμοποιώντας στοιχεία και συμπεράσματα πέρα από την λογική και την αλήθεια.

Πέρα όμως από την ξεκάθαρη συκοφαντική επίθεση του γνωστού ανθελληνικού περιοδικού, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, ότι η χρονική στιγμή της αναπαραγωγής του ρεπορτάζ στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. συν έπεσε με την εκδήλωση παραλαβής 4 πυροσβεστικών οχημάτων- δωρεά από το γερμανικό κράτος. Κύριε Υπουργέ

Τέτοια δημοσιεύματα είναι ξεκάθαρο ότι είναι κατευθυνόμενα και στρατευμένα από κύκλους που επιθυμούν να πλήξουν τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της πυρόσβεσης και της πολιτικής προστασίας.

Αναμένουμε από εσάς να εκφράσετε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαμαρτυρία τόσο προς την γερμανική κυβέρνηση για το συγκεκριμένο δημοσίευμα αλλά και να προασπίσετε την τιμή και υπόληψη του πυροσβεστικού οργανισμού, απέναντι στους ντόπιους υποκινητές του θλιβερού αυτού γραφήματος.