ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κ. Αρχηγέ λίγο οργάνωση !!

Κύριε Αρχηγέ του Πυροσβεστικού Σώματος

Η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως, αλλά και όταν η ίδια η “ιστορία” επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά αν αφορά διαχείριση δημόσιων θεμάτων δεν έχει καμία πλάκα. Είναι σοβαρό. Το τελευταίο διάστημα με μια σειρά από παρεμβάσεις μας προς τον κ. Αρχηγό του Π.Σ. έχουμε επισημάνει καίρια ζητήματα που δείχνουν την ασθενή παρουσία οργάνωσης, μεθοδικότητας και ξεκάθαρης διοικητικής ευθυλογίας, κινούμενα στην οριογραμμή της ανάγκης περαιτέρω νομικοδιοικητικής εξέτασης. Βέβαια σε όλα αυτά ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει, μιας και εμείς ακόμα δεν έχουμε απευθυνθεί σε εισαγγελικές αρχές.

Δυστυχώς όμως η επανάληψη των παραπάνω φαινομένων τείνει να παγιωθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παραπάνω έγγραφο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο και αλιεύσαμε από ιστολόγια συμβασιούχων, μιας και με την ΕΑΠΣ δεν διατηρεί αλληλογραφία το Α.Π.Σ. Ειδικότερα:

Το σεβαστό Α.Π.Σ. μετά την εισαγγελική παραγγελία που του απέστειλε η ΠΟΣΠΥΔ, απαντά με χαρακτηριστική ταχύτητα στα έγγραφα της, (4 εργάσιμες). Το καταπληκτικό του εγγράφου βέβαια βρίσκεται στη λεπτομέρεια, όπου φαίνεται ότι η Διεύθυνση Προσωπικού πλέον δρα ανεξάρτητα στο Αρχηγείο, μιας και φαίνεται ότι αλληλογραφεί με “εντολή Αρχηγού”απευθείας με την ΠΟΣΠΥΔ και κοινοποιεί τα έγγραφά της στο γραφείο του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. αλλά το κυριότερο στο γραφείο του κ. Αρχηγού!!!

Τα υπόλοιπα τα του εγγράφου, δε θα τα σχολιάσουμε εμείς. Απλά αντιγράφουμε τη “χλευαστική περιγραφή” από σχετικό διαδικτυακό φορουμ συμβασιούχων Πυροσβεστών https://epoxikos.forumotion.com/t1066-topic :

… ΣΤΟ Α.Π.Σ ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΝ 2011 (!!!) – ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

Με βάση το παραπάνω έγγραφο, διαπιστώνουμε πως στο Α.Π.Σ έχουν ακόμη 2011 (!!!) Από εκεί και πέρα, οφείλω να σχολιάσω το έγγραφο στην ουσία του, κάτι που δεν έκανε η Ομοσπονδία αλλά ούτε οι “αναμεταδότες”: Από το έγγραφο προκύπτει πως το αίτημα για την έγκριση της πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών προς την επιτροπή υποβλήθηκε στις 9/5, δηλαδή εδώ και 15 ημέρες!!! Στο αίτημα του Α.Π.Σ χαρακτηριστικά αναφέρεται: “…είναι επιβεβλημένη η πρόσληψη των χιλίων εννιακοσίων έξι (1.906) πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης λόγο των επειγουσών και σοβαρών αναγκών της υπηρεσίας μας κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο”.

Σχόλια

1. Ημερομηνία έναρξης της αντιπυρικής περιόδου είναι η 1η Μαΐου. Γιατί το Α.Π.Σ υπέβαλε αίτημα την 9η Μαΐου έχοντας μάλιστα το πρόβλημα της έγκρισης από ειδική Επιτροπή προσλήψεων, που αντικειμενικά θα λάβει απόφαση πολύ αργότερα; Αυτό αποδεικνύει πως η πρόσληψη των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης ήταν από πριν αποφασισμένο να μην γίνει την 2 Μαΐου και καταρρίπτει τα όσα διάφορα παπαγαλάκια διαβεβαίωναν για πρόσληψη την 2 Μάη, 15 Μάη και πάει λέγοντας.

2. Η αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών ισχύει από την ημέρα προκήρυξης εκλογών (12 Απρίλη) μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης (προς το παρών άγνωστη ημέρα). Γιατί το Α.Π.Σ ενώ γνώριζε εγγράφως από τις 18 Απρίλη πως αναστέλλονται οι προσλήψεις λόγω εκλογών (εδώ) δεν υπέβαλε από τότε (18 Απρίλη) το αίτημα πρόσληψης συμβασιούχων αλλά καθυστέρησε 20 ολόκληρες ημέρες; Αυτό αποδεικνύει πως η απόφαση για τη μη πρόσληψη συμβασιούχων το μήνα Μάη ήταν από πριν ειλημμένη.

3. Το Α.Π.Σ επικαλείται “επιβεβλημένη, επείγουσα και σοβαρή ανάγκη πρόσληψης”. Με βάση τα όσα ανέφερα παραπάνω στα 1 και 2, αποδεικνύουν πως κάθε άλλο παρά θεωρεί “επιβεβλημένη, επείγουσα και σοβαρή ανάγκη” την πρόσληψη συμβασιούχων πυροσβεστών. Και τελικά από τα πράγματα (έχουν περάσει 15 ολόκληρες ημέρες) αποδεικνύεται πως κανείς δεν έλαβε υπόψη του αυτές τις ανάγκες.

Καιρού θέλοντος και εθελοντών (με ή χωρίς εισαγωγικά) βοηθούντων…

Υ.Γ : “λόγο των επειγουσών και σοβαρών αναγκών” Το σωστό είναι λόγω.

λόγω: δοτική ενικού αριθμού του ουσιαστικού λόγος. Η χρήση του γίνεται σαν επιρρηματικός προσδιορισμός της αιτίας, το “γιατί”.

Τα σέβη μου…. “