ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014

x-default1 Μάη 2014

Συνάδελφοι,

Η πρώτη του Μάη βρίσκει την πατρίδα μας γονατισμένη στην ύφεση και τη φτώχεια και τους πολίτες της να βιώνουν την ατελείωτη βαρυχειμωνιά της εξαθλίωσης και της κρίσης. Οι χθεσινές σκηνές από τους συμπολίτες μας, στην Αθήνα, να “εξευτελίζονται” για ένα δωρεάν λαχανικό, στοιχειώνουν την μέρα μνήμης της εργατικής πρωτομαγιάς.

Ο κοινωνικός και εργατικός μεσαίωνας που μας καταδίκασαν οι δημιουργοί της “ελληνικής κρίσης” συνεχίζεται ακάθεκτος γκρεμίζοντας κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Το πλεόνασμα των επιταγών του μνημονίου συνεχίζεται, μοιράζοντας βάρη στους μη έχοντας και συσσωρεύοντας πλούτη στους κατέχοντες.

Οι ένστολοι εργαζόμενοι της χώρας για άλλη μια φορά πιστώνονται την αδιαφορία της πολιτείας, παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες του κοινωνικού αυτοματισμού που επιχειρείται εις βάρος τους. Η φετινή εργατική πρωτομαγιά σφίγγει περισσότερο ακόμα το χέρι του λαού μας, σε μια ενιαία δυνατή γροθιά για να παλέψει να γυρίσει ο τροχός της ιστορίας και να έρθει η Άνοιξη στην περήφανη πατρίδα μας.

Συνάδελφοι,

Να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις των σωματείων σε όλη τη χώρα. Δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε πολλοί. Το δίκιο μας και ο αγώνας μας για την ζωή είναι τα όπλα μας