Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ

«Αν δεν πετύχει το PSI τι αξία θα έχουν τα ομόλογά τους; Μηδενική», είπε ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ αναφερόμενος στα ταμεία που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο κούρεμα. Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν, από τη μία να παίρνεις κοινωνικό πόρο και επιχορήγηση και από την άλλη να αρνείσαι, ενώ τόνισε ότι το μήνυμα που στέλνουν οι δημοσιογράφοι δια της απόφασης του ταμείου τους στο εξωτερικό, δεν ωφελεί την εθνική προσπάθεια. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν μπορεί να έχουν την ίδια αντιμετώπιση τα ταμεία που δε συμμετέχουν με εκείνα που μετέχουν, όπως το ΙΚΑ με εκατομμύρια ασφαλισμένους, σημειώνοντας πως ανάμεσα σε εκείνα που αρνήθηκαν είναι και επικουρικά.

Τα παραπάνω και μια σειρά από συνεχείς δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, απέδωσε και σε συνδικαλιστικές σκοπιμότητες την απορριπτική απόφαση για συμμετοχή στο PSI έξι Ταμείων μεταξύ των οποίων και του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Η Ένωσή μας καταδικάζει τις δηλώσεις αυτές και εκφράζει την στήριξη και συμπαράσταση στα μέλη του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., που παρά τις απειλές και τα εκβιαστικά διλλήματα, αρνήθηκαν να συμβάλλουν με τη ψήφο τους στην παραπέρα οικονομική καταστροφή των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Για την ουσιαστική ενημέρωση των συναδέλφων θα πρέπει να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Η συγκεκριμένη απόφαση του ΤΕΑΠΑΣΑ αφορά ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου ποσού 16,5 εκατομμύρια ευρώ, που κατέχουν ο Τομέας Πρόνοιας Αστυνομικών (Τ.Π.ΑΣ.) και ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ελληνικής Χωροφυλακής (Τ.Ε.Α.Ε.Χ.) Γι αυτά τα ομόλογα η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΣΑ αρνήθηκε να τα εντάξει στο “κούρεμα”(του PSI). Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αξία αυτών των ομολόγων είναι ελάχιστη μπροστά στη συνολική αξία των ομολόγων των υπόλοιπων 5 ταμείων που επίσης αρνήθηκαν το κούρεμα και η αξία τους ανέρχεται στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό όμως που ο κ. Βενιζέλος δεν είπε, είναι για την τύχη του υπολοίπου των αποθεματικών του ΤΕΑΠΑΣΑ όπου περιλαμβάνονται και τα αποθεματικά των δικών μας των Πυροσβεστικών Ταμείων, ύψους 540 εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Χρήματα που ενώ τα εμπιστευτήκαμε στην Κορυφαία υποτίθεται κρατική τράπεζα, ως κατάθεση, μετατράπηκαν σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΘΟΥΜΕ υπόκεινται σε κούρεμα κατά 53%. Ο κ. Βενιζέλος επίσης δεν είπε πως είναι δυνατόν να απειλούμαστε εμείς με παύση καταβολής των συντάξεων αν δεν είχε επιτυχία το PSI, όταν μέχρι σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει καταβάλλει για ενίσχυση στα Ταμεία μας ούτε ένα ευρώ, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλα Ταμεία, όπου η συμμετοχή του Δημοσίου ανέρχεται κάθε χρόνο σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ

Αυτό τώρα που θα πρέπει να εξηγήσει ο κ. Βενιζέλος είναι το πως ακριβώς θα υποστηριχτούν οικονομικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία μετά το «κούρεμα» των ομολόγων τους, όταν ήδη έχει εξαγγείλει ότι για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος πρόκειται να δεσμεύσει έως 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία εκούσια και ακούσια διαχρονικά στήριξαν την Ελληνική Οικονομία, επενδύοντας τα αποθεματικά τους σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου. Σήμερα, όμως, αυτό αποδεικνύεται αφερέγγυο και καταστροφικό για μια ακόμη φορά, εξαιτίας της ανικανότητας εκείνων που διαχρονικά χειρίστηκαν τις τύχες της Χώρας μας και που σήμερα έρχονται να μας επιπλήξουν γιατί αρνηθήκαμε να συμπράξουμε στο συντελούμενο έγκλημα της καταλήστευσης της περιουσίας μας.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί και Πυροσβέστες επιτελούν πάντα στο ακέραιο το εθνικό και πατριωτικό τους καθήκον. Οι εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες συνάδελφοί μας που έπεσαν στο καθήκον, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη προς τούτο. Ούτε αρνήθηκαν να συνεισφέρουν ακόμα και από το υστέρημά τους, την ώρα της οικονομικής κρίσης για τη σωτηρία της Πατρίδας. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει, άλλωστε, το γεγονός, ότι οι ένστολοι έχουμε υποστεί μέχρι και σήμερα μειώσεις οι οποίες αγγίζουν μέχρι και το 40% των αποδοχών μας και μάλιστα μόλις πριν μερικές ημέρες με διάταξη που πέρασε εν κρυπτώ σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες εξαιρούμαστε από την καταβολή ακόμη και της εκλογικής αποζημίωσης την οποία λαμβάναμε ανελλιπώς σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.