Η εθνική επέτειος 25η Μαρτίου 1821

Οι εθνικές επέτειοι, σηματοδοτούν έναρξη αγώνων για ελευθερία και αντίσταση για να μην καταλυθεί η ελευθερία

Συνάδελφοι

“Οι εθνικές επέτειοι, σηματοδοτούν έναρξη αγώνων για ελευθερία και αντίσταση για να μην καταλυθεί η ελευθερία, και δεν επιμαρτυρούν ούτε ενθρονίσεις βασιλέων, ούτε επινίκια, ούτε θριάμβους. Στη συνείδηση του λαού, στην ιστορική συνείδηση επισημαίνουν αρχή θυσιών.Η επίσημη πολιτεία, όμως, έχει μετατρέψει τις επετείους αυτές σε εκδηλώσεις υποταγής προς τους φορείς της εκάστοτε κρατικής εξουσίας. Πραγματοποιούνται παρελάσεις της μαθητικής νεολαίας και του στρατού εν ονόματι των επετείων αυτών, όχι μπροστά στα μνημεία όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία, αλλά ενώπιον των κρατικών και κυβερνητικών αρχών, οι οποίες, επί πλέον, στρέφουν τα νώτα τους προς τα μνημεία καθυβρίζοντάς τα». ΜΑΝ. ΓΛΕΖΟΣ

Οι διαχειριστές της κρίσης, στην ταλαιπωρημένη από τη μνημονιακή καταιγίδα πατρίδα μας, γυμνοί από τη λαική αποδοχή, χωρίς καμία πλέον δυνατότητα να πείσουν για την εφαρμόζόμενη άγρια πολιτική των περικοπών και της καταστολής, προσπαθούν να διασώσουν το “γόητρό τους”, τρέμοντας πλέον τον Περήφανο Ελληνικό Λαό, που μέρα με τη μέρα ξυπνά και ορθώνει το Ανάστημά του.

Η πρόσφατη επιλογή να μετατραπούν οι “τιμητικές παρελάσεις” σε πολεμικές επιχειρήσεις και να επιστρατευτούν χιλιάδες συναδέλφοι των Σ.Α.,με υπέρβαση μάλιστα του ωραριου τους και των ρεπό τους, για να τις σιδεροφράξουν,δείχνει το αδιέξοδο των “εκτελεστικών επιλογών”

Ο εορτασμός των ημερών μνήμης των “Εθνικών Αγώνων” δεν μπορεί να γίνεται σε αποκλεισμένους και αποστειρωμένους χώρους, με “προσκλήσεις, διαπιστεύσεις και αστυνομικούς φραγμούς”

Όσα μέτρα και να ληφθούν, ούτε η οργή του λαού μας, ούτε η αγανάκτηση για τα φλέγοντα προβλήματα του, μπορούν να σιδεροφρακτούν, να ψεκαστούν με χημικά και δακρυγόνα και να αποκλειστούν από σιδηροφραγμούς.

Όταν ο εορτασμός των εθνικών επετείων, επενδύεται της λαικής συμμετοχής γίνεται “Εκδήλωση στο Μέγαρο”

Μαζί με τα σωματεία της ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ δηλώνουμε και εμείς την κάθετη αντίθεσή μας στα πρωτοφανή μέτρα «τάξης και ασφάλειας», που μετατρέπουν την απόδοση τιμών στους Ήρωες της πατρίδας μας σε σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Δυστυχώς η μνημονιακή πολιτική δεν θέλει μόνο την οικονομική εξαθλίωση της ματοκυλισμένης από γείτονες και προστάτες ανά την ιστορία, χώρας μας.

Θέλει την συντριβή του φρονήματος και της ιστορικής συλλογικής μας μνήμης.

Οι νεοέλληνες της Τροικανής κατοχής θα συνεχίσουμε να “μεθάμε από το αθάνατο κρασί του ’21”

ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΟΠΙΑΖΕΤΕ…ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΙΔΗ, ΟΤΙ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΣΕ Η ΚΑΚΙΑ ΣΑΣ…ΕΣΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΩΝ ΟΠ΄ΟΥΛΟ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΡΩΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ‘ΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ

Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης