Η φωνή της αγωνίας για το απομαχικό μέλλον μας

2016-02-05 EAPSΣυνάδελφοι

Με μεγάλη συμμετοχή Αξιωματικών από όλη την χώρα, η ΕΑΠΣ έδωσε το δυναμικό της παρών στην μεγάλη ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα. Λιμενικοί Πυροσβέστες Αστυνομικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι και εκπρόσωποι στρατιωτικών ε.α. ένωσαν τη φωνή τους σε μια κραυγή απόγνωσης για το σκοτεινό απομαχικό βίο που προετοιμάζεται σε τυχόν ψήφιση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.

2016-02-05_2Ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης, τόνισε ότι : «οι ένστολοι εδώ και 6 χρόνια με τα αλλεπάλληλα μνημόνια βλέπουν την ζωή τους να φλέγεται με τις τροικανές επιταγές. Μια ζωή ιδιαίτερα δύσκολη για τον ένστολο που βιώνει την επαγγελματική του καθημερινότητα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Το σχέδιο για το ασφαλιστικό θα βυθίσει στην φτώχεια και την ανέχεια και τον απομαχικό βίο των ένστολων με τις συντάξεις πείνας που προβλέπει. Μόνο με την πάλη του κόσμου της εργασίας αυτό το σχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.. Οι ένστολοι κομμάτι του λαού, βρεθήκαμε σε κοινή δράση, ξεκινώντας με συμπαράσταση στα μπλόκα των αγροτών, στις κινητοποιήσεις, συνεχίσαμε στις ακινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και συνεχίζουμε με τις δικές μας δράσεις. Πρέπει να αντιδράσουμε, γιατί ότι θα χαθεί σήμερα, δύσκολα θα ανακτηθεί αύριο».

2016-02-05_3

Μετά τους χαιρετισμούς, συγκροτήθηκε μια εντυπωσιακή, σε μέγεθος και παλμό πορεία, που κατευθύνθηκε στην Βουλή των Ελλήνων. Αντιπροσωπεία των Προέδρων επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας σε εκπροσώπους των κομμάτων και στον Γεν. Γραμματέα της Βουλής. Η πορεία ολοκληρώθηκε στο κτίριο της Ε.Ε. όπου και θυροκολλήθηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα της ίδιας ημέρας αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ συμμετείχε στην δράση της ΠΟΑΣΥ, όπου συμβολικά, δηλώθηκε η απόγνωση του ένστολου κόσμου απέναντι από το μέγαρο Μαξίμου.

2016-02-05_1Συνάδελφοι

Ο αγώνας συνεχίζεται, τη φωτιά αυτή που καίει τη ζωή μας και το αύριο πρέπει να τη σβήσουμε.