Ομιλία του Tαμία του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Ι. Σταμούλη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ενστόλων της 28-2-2012 στην πλατεία Κολοκοτρώνη


Τούτος ο λαός είναι περήφανος.

Αντιστάθηκε σε όλες τις κατοχές.

Αυτή η παγωμένη μέρα αποτυπώνει με το καλύτερο τρόπο την παγωνιά, την ερημοποίηση και την δυστυχία που καλύπτει όλη τη χώρα. Η αδιέξοδη πολιτική των διαχειριστών της κρίσης, που αυτοί δημιούργησαν, φέρνει το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο, φέρνει στο κεφάλι μας, το ένα χαράτσι μετά το άλλο. Το τσεκούρωμα εναντίον του φτωχοκάματου των ένστολων δεν είχε κανένα έλεος. Παρειές του Δημοσίου – πριν το Μνημόνιο – δεχτήκαμε ανηλεή επίθεση στη συνέχεια.

Το μαρτύριο της σταγόνας:

Επίδομα, επίδομα, 13ος – 14ος μισθός – αποζημιώσις για υπερεργασία – εκλογικό.Ακολούθησε το πάγωμα ωριμάνσεων και τώρα ο ΠΕΛΕΚΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ. Ετοιμάζει την πρέσα ώστε να κατρακυλήσουμε στο βάραθρο της πραγματικής εξαθλίωσης. Οι υπηρέτες του Μνημονίου, οι μαέστροι των συναυλιών του Μεγάρου δεν μας έχουν στην ατζέντα της προτεραιότητας τους. Είμαστε γι αυτούς απλά το ανάχωμα για την ογκούμενη λαϊκή οργή.

Όμως πλέον δεν τσιμπάμε. Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης αυτής της χώρας. Είμαστε η τροφή στα όρνια των των αγορών, των στυγνών δανειστών και των ξένων και ντόπιων εκτελεστών του μνημονίου.

Δεν θα περάσει. Τούτος ο λαός είναι περήφανος. Αντιστάθηκε σε όλες τις κατοχές. Θα το κάνει, θα το κάνουμε και σε τούτη.

Ο γέρος του Μοριά που μας κοιτά μας δείχνει το δρόμο.