ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η…”ΜΠΟΡΑ” ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΧΝΟΥΝ

Συνέντευξη του Προέδρου του ΔΣ της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη στο Γιώργο Κοντονή  στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

2016-07-16

Έτσι ξεκίνησε την κουβέντα μας σήμερα στην εκπομπή ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή μία με δύο, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο πρόεδρος των Ελλήνων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Γιάννης Σταμούλης.

“Πως είναι δυνατόν με σχισμένα παπούτσια και κουρελιασμένα ρούχα, να αποδώσει ένας Πυροσβέστης…” Τόνισε με παράπονο ο κ. Σταμούλης που συνέχισε γεμάτος υπερηφάνεια για τούς συναδέλφους του.

“Παρ’ όλα αυτά ΟΛΟΙ οι Πυροσβέστες τα δίνουν ΟΛΑ, τα πάντα προκειμένου να σβήσουν την φωτιά, αψηφώντας ακόμα και για την ίδια τους την ζωή…”

Και πραγματικά έτσι είναι. Ο Γιάννης Σταμούλης εχει απόλυτα δίκιο. Άλλωστε η στήλη, το μνημείο που υπάρχει στο Χαλάνδρι ΔΕΝ χωράει άλλα ονόματα από τούς “πεσόντες σε ώρα καθήκοντος” Πυροσβέστες.

Και η πολιτεία; Τι κάνει η πολιτεία ρώτησα με αγανάκτηση τον καλεσμένο μου, τον πρόεδρο των Ελλήνων Αξιωματικών Γιάννη Σταμούλη.

“Μα μόλις τελειώσει η επικίνδυνη περίοδος, η “μπόρα”, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΧΝΟΥΝ…” Αλλά, όπως μου είπε με παράπονο ο κ. Σταμούλης, “Δεν είναι μόνο αυτό. Ενώ έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη κι επικίνδυνη φωτιά και παλεύουμε με τις φλόγες θυσιάζοντας πολλές φορές την ζωή μας, η Κυβέρνηση ΔΕΝ δίνει σημασία στα εργαλεία της δουλειά μας.

Τα αυτοκίνητα ΔΕΝ κινούνται. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για να διορθωθούν οι βλάβες.

Τα αεροπλάνα τα περισσότερα είναι καθηλωμένα στο έδαφος από βλάβη και οι πιλότοι-πυροσβέστες αγωνίζονται με τον κίνδυνο μήπως και κάποιο αεροπλάνο πάθει κάτι την ώρα που πετάει! Εμείς κάνουμε τον σταυρό μας να μην έχουμε δύο ή τρείς φωτιές μαζί γιατί τότε τα αεροπλάνα δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα…”!!!

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, η Κυβέρνηση ΔΕΝ δίνει καμία σημασία στους Πυροσβέστες και ούτε τούς προσφέρει μπότες και ρούχα για την δουλειά τους…

Όμως οι Πυροσβέστες μας ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, κερδίζουν τις μάχες με τις φωτιές, σώζουν ζωές και περιουσίες, ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥΣ!

Και οι Έλληνες πολίτες που ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ, τους θαυμάζουν και τούς ευχαριστούν…

Γιώργος Κοντονής https://kontonis.blogspot.gr