ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

2014-08-06_6

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας που επιδόθηκε

Συνάδελφοι

Σήμερα το πρωί τα σωματεία μας συμμετείχαν με δυναμισμό και μαχητικότητα στην κοινή ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην άδικη και καταστροφική επίθεση, που επιχειρεί η κυβέρνηση με ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου ενάντια στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Μετά την συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών και εν συνεχεία προς τη Βουλή των Ελλήνων. Λίγο προς της εισόδου υπήρξε “αστυνομικός φραγμός” με ισχυρές δυνάμεις που απαγόρευσαν την συνέχιση της πορείας, επιτρέποντας μόνο στα Προεδρεία των Σωματείων να περάσουν του φραγμό.

Εξαιτίας του παραπάνω, μόνο τα προεδρεία των σωματείων μας, εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αιφνιδιαστικές, εν κρυπτώ και κατάφωρα άδικες τελευταίες τροποποιήσεις του κανονισμού μεταθέσεων του πυροσβεστικού προσωπικού.

Τα προεδρεία είχαν συνάντηση με τον Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Β. Παπαγεωργίου, που του επιδόθηκε σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας και του εκτέθηκαν οι κάθετες διαφωνίες σχετικά με τις τελευταίες ρυθμίσεις που επί της ουσίας δίνουν την έναρξη των “εργασιών κατεδάφισης” του κανονισμού μεταθέσεων.

Στον κ. Αρχηγό εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια για την εν κρυπτώ διαδικασία που ακολουθήθηκε, την ίδια στιγμή που υποτίθεται είναι σε εξέλιξη σχετική επιτροπή επεξεργασίας για την βελτίωση του κανονισμού, ενέργεια που σαφώς δεν προάγει την εργασιακή ειρήνη στον πυροσβεστικό οργανισμό.

Από τον κ. Αρχηγό ζητήθηκε η άμεση εισήγηση προς τον κ. Υπουργό Δ.Τ.Π.Π. της άμεσης κατάργησης του σχετικού Π.Δ. και η έναρξη άμεσα υπεύθυνου και αξιόπιστου διαλόγου για την βελτίωση του κανονισμού μεταθέσεων.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας που επιδόθηκε