Ο αγώνας ξεκίνησε

Σε κοινό μέτωπο τα σωματεία των ενστόλων στα Σώματα Ασφαλείας εντατικοποιούν  τον αγώνα ενάντια στις νέες περικοπές των αποδοχών μας.

Το πρωί στις 30 Αυγούστου τα προεδρεία και των τριών Σωμάτων, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ, χωρίς να υπάρξουν, από την πλευρά του,  συγκεκριμένες απαντήσεις για την αποτροπή των νέων περικοπών.

Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας δόθηκε στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ στο Σύνταγμα,  κοινή συνέντευξη τύπου, όπου  αναλύθηκαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Αθήνα ότι αν δεν αποτραπούν οι όποιες νέες περικοπές  τώρα, θα δημιουργηθεί κατάσταση που  θα οδηγήσουν τελικά τον ένστολο και τα Σώματα Ασφαλείας στην ακινητοποίηση και γι’ αυτήν την αρνητική κατάσταση δεν θα φταίνε οι ένστολοι που διαμαρτύρονται.

Ειδικότερα έγινε αναφορά στο ότι δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας για τα περιβόητα «ισοδύναμα μέτρα». Παρά το ότι έχουμε ζητήσει συναντήσεις για το καυτό αυτό ζήτημα με τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση και με τον Υπουργό Οικονομικών, αυτές μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει. Αντιθέτως, εισπράττουμε μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών μέσω επικοινωνιακών τεχνασμάτων με απώτερο στόχο τη σύγχυση και το διχασμό των ενστόλων, διαχωρίζοντάς μας τεχνηέντως σε μάχιμους και μη μάχιμους.

Στις 13.30 την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Προεδρείων με τον Υπεύθυνο του Τομέα Δημόσιας Τάξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καπερνάρο, στα γραφεία του κόμματος στη βουλή, όπου του αναλύθηκαν οι θέσεις μας και του ζητήθηκε η στήριξη του κόμματός του.

Στις 15.30 την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συνάντηση των Προεδρείων με αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του κόμματος, όπου έγινε εκτενή αναφορά του μέγέθους των προβλημάτων των ενστόλων και των οργανισμών τους.

Και στις δύο παραπάνω συναντήσεις μας δηλώθηκε η στήριξη των κομμάτων τα  οποία αναγνωρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων μας, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσουν στη βουλή τυχόν νέες περικοπές του πενιχρού ήδη εισοδήματός μας.