ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

2014-09-26Συνάδελφοι,

Χωρίς κανένα διάλογο και χωρίς καμία διαβούλευση, περιήλθε εις γνώση μας, από την ιστοσελίδα on-alert, σχέδιο Νόμου για νέο μισθολόγιο των ενστόλων. Η άνευ δημόσιας διαβούλευσης δημιουργία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, υποκρύπτει προφανώς την προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι συμμορφώνεται μεν την απόφαση του ΣτΕ.

Από μια πρώτη ανάγνωση του προτεινόμενου μισθολογίου προκύπτει μια μέση ποσοστιαία αύξηση περί τα 6% με αυξητική κλιμάκωση από τους άγαμους προς τους έγγαμους με τέκνα. Στην πρόταση περιλαμβάνεται η κατάργηση των επιδομάτων Χρόνου Υπηρεσίας, Επιτελικής Ευθύνης, Ετοιμότητας και Ειδικής Απασχόλησης, ενώ προβλέπεται η περικοπή των επιδομάτων Εξομάλυνσης και Διοίκησης – Διεύθυνσης. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι η αύξηση του Βασικού Μισθού θα προκαλέσει μια μεγάλη αύξηση των κρατήσεων.

Τέλος ενώ προβλέπει ένα επίδομα 100 ευρώ για το προσωπικό της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στην Αττική, δεν υπάρχει ανάλογη ρύθμιση για το προσωπικό του Π.Σ. όπως και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την πληρωμή της υπερεργασίας μας ή κάποια πρόβλεψη για το “δασικό μας επίδομα” που αγνοείται τα τελευταία χρόνια

Το ουσιαστικό είναι ότι με το νέο αυτό προτεινόμενο μισθολόγιο οι αποδοχές μας δεν επανέρχονται στα επίπεδα του 2012. Να υπενθυμίσουμε ότι τότε περικόπηκαν οι βασικοί μισθοί μας κατά 12%, τα επιδόματά μας 28% και καταργήθηκαν πλήρως ότι είχε απομείνει από τα δώρα εορτών και αδείας. Η μνημονιακή επίθεση συνεχίστηκε με την αλλαγή επί το χείρον των φοροαπαλλαγών και των φορολογικών συντελεστών.

Δυστυχώς το “μυστικό σχέδιο του μισθολογίου μας” δεν απαντά ούτε στις υποσχέσεις της κυβέρνησης, ούτε στις επιταγές της δικαιοσύνης, και πολύ περισσότερο δεν απαντά στις προσδοκίες μας.

Το σχέδιο όπως δημοσιεύτηκε στο on alert