«Σας ευχαριστούμε, δεν θέλουμε άλλο τέτοιο ενδιαφέρον για το καλό μας»

Ανοικτή Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση

2014-08-20

Το συμφέρον μας να καλύψουμε με τα αποθεματικά μας την μαύρη τρύπα του ΕΤΕΑ

Κύριε Υπουργέ

Δυστυχώς όλο το προηγούμενο διάστημα δεν καταφέραμε, με τη φωνή του δικαίου και λογικού να ανατρέψουμε τις τροικανές εντολές και τις πολιτικές των στυγνών δανειστών που αποφάσισαν να ισοπεδώσουν τα επικουρικά και προνοιακά πυροσβεστικά ταμεία στο ΤΕΑΠΑΣΑ. Δυστυχώς τα επιχειρήματα και οι διαμαρτυρίες μας δεν κατάφεραν να σας μεταπείσουν ώστε να μην γίνουν νόμος οι “κατεδαφιστικές Διατάξεις” για τα επί δεκαετίες υγιή Ταμεία μας, που άντεξαν ακόμη και το ληστρικό PCI.

Και ενώ δεν έχει στεγνώσει το μελάνι των διατάξεων του Ν.4281/2014, με τον οποίον νομοθετήθηκαν οι κατάφωρα άδικες ρυθμίσεις για τα Ταμεία μας και δεν έχει σβήσει ο ήχος από τις δηλώσεις σας ότι αυτές είναι προς όφελος μας, φανερώνεται ξεκάθαρα η σκοπιμότα της πολιτικής “αποφασίζω για σένα χωρίς εσένα”. Οι τελευταίες αναφορές στον Τύπο, οι οποίες και δεν έχουν διαψευσθεί από εσάς, αναφέρουν ότι το ΕΤΕΑ, στο οποίο αποφασίσατε να μας εντάξετε παρουσιάζει έλλειμα μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που άμεσα θα προκαλέσει περαιτέρω μεγάλη αύξηση των ήδη πενιχρών επικουρικών συντάξεων.

Κύριε Υπουργέ

“Το καλό μας” θα ήταν να μεριμνήσετε να επιστραφούν τα αρπαχθέντα του ” κουρέματος” πίσω στα Ταμεία μας. Γιατί όπως καλώς είχαμε προβλέψει, η επιμονή σας να ενταχθούμε στο ΕΤΕΑ, προφανώς και δεν έχει σκοπό την σωτηρία του ΤΕΑΠΑΣΑ αλλά την αφαίμαξη των διαθεσίμων αποθεματικών του για την κάλυψη της τρύπας του ΕΤΕΑ.

Επιφυλασσόμαστε για όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διασώσουμε τον απομαχικό υστέρημα των συναδέλφων μας.

Κύριε Υπουργέ

Περιμένουμε έστω και τώρα να λάβετε νομοθετική πρωτοβουλία, να αποκαταστήσεται την αδικία. Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε για το πυροσβεστικό προσωπικό που όπως και κάθε χρόνο δίνει με ευσυνηδησία επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα τη μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα