ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

2016-02-04Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Το σχέδιο για το ασφαλιστικό, προβλέπει στην ουσία, κατεδάφιση των εναπομείναντων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με νέες μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ασφαλιστικών εισφορών. Κύριος στόχος του είναι η εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσης να μειωθούν οι συνταξιοδοτικές δαπάνες κατά 1,8 δις ευρώ το 2016, χρήματα, τα οποία θα δοθούν στους δανειστές για αποπληρωμή του επαχθούς, άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

Το νέο αυτό ασφαλιστικό σχέδιο, θίγει όλους τους κλάδους των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, χωρίς καμία εξαίρεση. Με την τυχόν ψήφιση αυτού του “ασφαλιστικού” θα έχουμε άμεσα δυσμενείς επιπτώσεις στον τρόπο υπολογισμού της επικουρικής σύνταξης στο ΕΤΕΑ, αλλά και στον τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ βοηθημάτων. Θα υπάρξει μείωση των αποδοχών μας, αφού προβλέπεται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για κύρια και επικουρική σύνταξη. Τέλος η πρόβλεψη της ενιαιοποίησης των όρων χορήγησης και του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, προκαθορίζει ότι η ακολουθούμενη ρύθμιση για τις “στρατιωτικές συντάξεις” θα επεκτείνει τον ασφαλιστικό Αρμαγεδδών στις κύριες συντάξεις των ενστόλων, γεγονός που επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Αυτό το σχέδιο του ασφαλιστικού δε θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, απλά θα οδηγήσει τον “απομαχικό μας βίο” στην απόλυτη φτωχοποίηση. Ήρθε η ώρα ξανά να ενώσουμε τη φωνή μας στο δρόμο του αγώνα

Συμμετέχουμε στην ένστολη κινητοποίηση Πυροσβεστών, Αστυνομικών, Λιμενικών την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 ώρα 16.00 στην Αθήνα – πλατεία Κολοκοτρώνη.