Συνάντηση με τον νέο Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ι. Πανούση

2015-02-03

Συναντήθηκε σήμερα το Δ.Σ. της Ένωσής μας με τον νέο Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ι. Πανούση. Η Ένωσή μας αρχικώς του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, εκφράζοντας την ικανοποίηση της που στην πολιτική ηγεσία του φορέα μας τοποθετήθηκε ένας άνθρωπος με βαθιά και ουσιαστική γνώση των ζητημάτων μας.

Στη συζήτηση, αναπτύχθηκαν τα καυτά προβλήματα που ταλανίζουν το πυροσβεστικό προσωπικό και το Πυροσβεστικό Σώμα. Ειδικά τέθηκαν τα ζητήματα της πλήρης αποκατάστασης των μισθολογικών μας, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ και της κατάργησης του σχετικού νόμου που προέβλεψε τη διάλυση του ΤΕΑΠΑΣΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός, μας δήλωσε την πρόθεσή του για ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματά μας, μετά από ειλικρινή διάλογο και ουσιαστική διαβούλευση, με τα σωματεία μας.

Για το ζήτημα της αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, μας διαβεβαίωσε ότι θα υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για άμεση υλοποίηση, ενώ για το ζήτημα του ΤΕΑΠΑΣΑ, επίσης μας διαβεβαίωσε ότι προ του τέλους του τρέχοντος μηνός θα γίνει η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της σχετικής αντιασφαλιστικής νομοθετικής ρύθμισης.

Το υπόμνημα που κατατέθηκε στον κύριο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ιωάννη Πανούση