Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

2015-09-18-2

Την Παρασκευή 18/9, το πρωί, τα προεδρεία των σωματείων των εργαζομένων στα ΣΑ συναντηθήκαμε με την Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μειμαράκη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Του αναφέραμε συνοπτικά τα κοινά προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του προσωπικού των ΣΑ αλλά και τα ειδικά προβλήματα των επαγγελματικών οργανισμών μας.

Από την πλευρά του ο κ. Μειμαράκης δήλωσε: «Ξέρω τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζετε. Επειδή είναι προεκλογική περίοδος δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις, οι οποίες μπορεί να θεωρηθούν προεκλογικές και να θεωρηθούν ψεύτικες, γιατί υπάρχει αυξημένη καχυποψία όλων κατά την προεκλογική περίοδο. Παρ’ όλα αυτά, έχω δεσμευτεί σε εσάς πριν προκηρυχθούν οι εκλογές. Και οι δεσμεύσεις εκείνες ισχύουν. Ισχύουν όλα όσα έχουμε πει. Και ταυτόχρονα απαιτείται και η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε εμείς ως πολιτική ηγεσία, ώστε η κοινή γνώμη να έχει την καλύτερη γνώμη για εσάς. Γιατί πολλές φορές, για διάφορους λόγους, που υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες, εσείς φορτώνεστε περισσότερο υπηρεσιακό βάρος από αυτό που σας αναλογεί. Και θέλω να ξέρετε ότι επειδή υπηρέτησα στις Ένοπλες Δυνάμεις και είχα την τιμή να ήμουν Υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων, γνωρίζω πολύ καλά το έργο το οποίο προσφέρετε ιδιαίτερα εσείς που είστε και των Σωμάτων Ασφαλείας: η Αστυνομία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική. Για αυτό ακριβώς θέλω να εκπέμψω το μήνυμα ότι τη Δευτέρα με κυβέρνηση που θα έχει κορμό τη Νέα Δημοκρατία θα έχετε τη συμπεριφορά που σας αρμόζει, που σας πρέπει, που σας αξίζει. Γιατί πρέπει, πρώτα από όλα, να χτίσουμε ξανά τη σχέση που απαιτείται μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας. Αλλά και τη δική σας σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία. Σχέση η οποία καμιά φορά κλονίζεται.
Γνωρίζω ότι με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, πολλές φορές με ελλειπή υποδομή, με μειώσεις και περικοπές σε μισθούς, εσείς καταφέρνετε το ακατόρθωτο. Και για αυτό ο Έλληνας πολίτης σας σέβεται, σας εκτιμά. Και πιστεύω ότι, από Δευτέρα, θα έχει καταλάβει ακόμα περισσότερο το κοινωνικό έργο το οποίο επιτελείτε».2015-09-18-3