ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ.ΠΟ.

Αρ. Πρωτ. : 2518 // 11-10-2011

Συνάδελφοι,
Τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά την διογκούμενη ανησυχία που επικρατεί στο ένστολο προσωπικό, από την φημολογία των στρατευμένων παπαγάλων που κροάζουν συνεχώς τις τελευταίες ώρες για την ένταξη του μισθολογίου μας στο Ενιαίο Μισθολόγιο των Δημόσιων Υπαλλήλων. Καταγγέλθηκε στην πολιτική ηγεσία η συνηθισμένη πλέον αυτή τακτική της πολιτικής «ΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ» και ζητήθηκε η επίσημη απάντησή της.
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι «απόφαση της Κυβέρνησης είναι η εξαίρεση των ενστόλων από το Ενιαίο Μισθολόγιο» σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Δυστυχώς όμως στην διαβεβαιωτική αυτή έκφραση προστέθηκε ότι αυτό ισχύει ως βούληση του Υπουργού, προσθέτοντας όμως «ότι οι αποφάσεις πλέον δεν είναι προϊόν μόνο των προθέσεων και επιλογών της Κυβέρνησης αλλά υπόκειται υπό την αίρεση των επιταγών της Τρόικας». Επίσης εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια για την έλλειψη διαλόγου με τον Υπουργό, μιας και μέχρι σήμερα δεν έχε διαθέσει λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του για να ακούσει τις απόψεις των εκπροσώπων των εργαζομένων του Υπουργείου του.
Συνάδελφοι,
Δυστυχώς δεν εξασφαλίσαμε καμία δέσμευση για το μέλλον του μισθού μας. Το ζητούμενο δεν είναι με ποιο μισθολόγιο θα περικοπεί ο πενιχρός μας μισθός , αλλά πως θα διασφαλιστεί και θα ενισχυθεί το λεηλατημένο εισόδημά μας. Μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ. Και μην ξεχνάμε ότι είμαστε οι πλέον χαμένοι μιας και ΑΚΟΜΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ «ΔΑΣΙΚΟΥ» . Πολλές φορές ακούσαμε επικοινωνιακές διαβεβαιώσεις και αμέσως μετά ήρθαν οι μειώσεις.
ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ – ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ


Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *