Συναντήσεις με πολιτικά κόμματα


Με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, συναντήθηκαν στις 14 Νοεμβρίου 2011 στην Αθήνα εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων στα Σ.Α. στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να της εκθέσουν τις θέσεις και τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο μέσα στις συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης της Χώρας μας, αγωνίζεται να εξασφαλίσει τα αυτονόητα για την εύρυθμη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας και την θωράκιση των ενστόλων από τους κινδύνους που διατρέχουν σε καθημερινή βάση.
Η κα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ διαβεβαίωσε ότι τάσσεται αλληλέγγυα στην επίλυση των προβλημάτων των ενστόλων, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα μας και δήλωσε ότι γνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλουμε. Τόνισε δε ότι το τρίπτυχο, υγεία-παιδεία-ασφάλεια, πρέπει να είναι πάντα στις πρώτες προτεραιότητες της Πολιτείας διότι πρόκειται για κοινωνικά αγαθά που πρέπει να διασφαλίζονται από το Κράτος και να παρέχονται σε όλους τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι όταν δεν υπάρχει ασφάλεια σε μια Χώρα, τότε δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη.
Τέλος, ζήτησε από τις Ομοσπονδίες τις προτάσεις για συγκεκριμένα ζητήματα, όπως είναι το μισθολόγιο, τα πενθήμερα, τα εκτός έδρας κλπ, προκειμένου να έχει σαφή εικόνα και να είναι σε θέση να υποστηρίξει τα αιτήματά των ενστόλων στο Κοινοβούλιο.
Στη συνάντηση, την ΕΑΠΣ εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. της Αναστάσιος Μανιάτης.
Στις 10 Νοεμβρίου στα πλαίσια της ίδιας ενημερωτικής δράσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος « Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών», βουλευτή κ. Γιάννη ΔΗΜΑΡΑ.
Εκ μέρους των Ομοσπονδιών, αναλύθηκαν τα αιτήματά, όπως καταγράφονται στο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας της τελευταίας πανελλαδικής ένστολης διαμαρτυρίας και τονίστηκε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας μας για να μην πλήξει ανεπανόρθωτα η οικονομική κρίση τα Σώματα, ώστε να είναι σε θέση να εκπληρώσουν την αποστολή τους.
Ο κ. ΔΗΜΑΡΑΣ αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες των εργασιακών μας χώρων, την αποστολή των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το ρόλο συνδικαλιστικού τους κινήματος, τόνισε ότι είναι αλληλέγγυος στον αγώνα μας.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *