ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΑΠΣ – ΠΟΣΠΥΔ

Μετά από αίτημα του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ, αντιπροσωπεία του, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΑΠΣ, στις 11-1-2012 και πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ. της.

Από την πλευρά της ΕΑΠΣ επαναδιατυπώθηκε η πάγια άποψη περί επίλυσης του εργασιακού προβλήματος των συμβασιούχων συναδέλφων, αίτημα που εδώ και χρόνια στηρίζει σε όλα τα επίπεδα.Παράλληλα τόνισε την κάθετη διαφωνία της με την ουσία του Νόμου που προχώρησε στην δημιουργία των 5ετών Πυροσβεστών γιατί:

1. Αφήνει χιλιάδες συμβασιούχους εκτός εργασιακής αποκατάστασης. Ειδικότερα 600 εξαιτίας της πρόσληψης των αντίστοιχου αριθμού ιδιωτών ως 5ετους, χάνουν οριστικά τη θέση εργασίας, ενώ μέχρις στιγμής δεν έχει υπάρξει σχετικό αίτημα επαναπρόσληψης των υπολοίπων 1500 ως συμβασιούχων.

2. Τριχοτομεί το προσωπικό του Π.Σ. δημιουργώντας πολλές ταχύτητες.

3. Οι νέοι 5ετείς συνάδελφοι υπό το καθεστώς πρόσληψής τους, καταδικάζονται άμεσα σε φτώχεια και εργασιακό μεσαίωνα, μιας και είναι στον αέρα οι αμοιβές τους, το ωράριο τους, η εξέλιξή τους, οι μεταθέσεις τους ανά την χώρα, τα εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά και το εργασιακό τους μέλλον.

4. Τινάζει στον αέρα το οργανόγραμμα του Π.Σ. ξεθεμελιώνει το μέλλον της επικουρικής πυροσβεστικής ασφάλισης, ανεβάζει δραματικά τον ηλικιακό μέσο όρο του προσωπικού και καταβαραθρώνει το γνωστικό επίπεδο.

5. Η όλη νομοθετική αντιμετώπιση του θέματος, έδειξε την προχειρότητα που αντιμετωπίστηκε το ζήτημα, την εξωπυροσβεστική συγγραφή του και επιβεβαιώνει την αρχή της απαξίας και υποτίμησης που διέπει την πολιτική πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΡΟΠΟ γιά το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επίσης από την πλευρά της ΕΑΠΣ εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκειά της για την απαράδεκτη τελευταία ανακοίνωση της ΠΟΣΠΥΔ καθώς και για σειρά απαράδεκτων στρατευμένων σχολίων στην μπλογκόσφαιρα που επιτίθενται στην ΕΑΠΣ για δήθεν πρόθεση για ματαίωση του εν εξελίξη διαγωνισμού των 4000. Ματάίωση άλλωστε του διαγωνισμού μπορεί να προκαλέσει μόνο η Πολιτική Ηγεσία ή ηθελημένα ή λόγω έλλειψης επικαιροποιημένης Π.Υ.Σ. από τη νέα κυβέρνηση.

Τέλος η ΕΑΠΣ ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ να συμπαραταχθούν στο αίτημα της, για επίσημη διασταύρωση των δικαιολογητικών των επιτυχόντων, με διοικητικές πράξεις, ώστε να αποσυρθούν “οι σκιές” που έχουν απλωθεί πάνω από το διαγωνισμό