ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓΠΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΠΣ

2015-08-18

Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσής μας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Α. Μαυρόπουλο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Β. Παπαγεωργίου.

Στην πολύωρη συζήτηση τέθηκαν όλα τα εκκρεμή προβλήματα του πυροσβεστικού προσωπικού και του πυροσβεστικού οργανισμού. Από την πλευρά της Ένωσής μας, τονίστηκε ότι τα στελέχη και το σύνολο του προσωπικού, δίνουν  για άλλη  μια χρονιά τον καλύτερο εαυτό του στη μάχη της αντιπυρικής θωράκισης της χώρας υπό το βάρος των σοβαρότατων ελλείψεων, που ξεκινάνε από την έλλειψη στολών και Μέσων Ατομικής Προστασίας, και φτάνουν στα γηρασμένα πυροσβεστικά οχήματα, την έλλειψη ελαστικών, το γηρασμένο και λιγοστό εναέριο στόλο και  σαφώς το συνεχιζόμενο έγκλημα του τριχοτομημένου προσωπικού.

Επίσης επισημάνθηκαν τα ειδικότερα προβλήματα που έχουν προκύψει, όπως το η αδυναμία πληρωμής του επιδόματος διοίκησης σε δεκάδες αξιωματικούς, η για δεύτερη χρονιά μη λειτουργία της Σχολής Επιμόρφωσης Αξιωματικών, η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των επιθυμούντων συναδέλφων για το μεταπτυχιακό της Π.Α. Τέλος, εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για την μη εφαρμογή εδώ και μήνες μετά, των προεκλογικών δεσμεύσεων για τα ζητήματα του Π.Σ..

Από την πλευρά του κ. Γενικού, δηλώθηκε  η διάθεση μετά την αντιπυρική περίοδο, να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος για να ξεκινήσει η υλοποίηση όσων μπορούν να γίνουν υπό το βάρος των σημερινών οικονομικών συγκυριών. Παράλληλα μας ζήτησε να μεταφέρουμε στους συναδέλφους τις ευχαριστίες της ηγεσίας και της κυβέρνησης  για το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και προσφοράς που δείχνουν όλο αυτό το διάστημα στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις που διεξάγονται καθημερινά σε όλη τη  χώρα.