Τίποτα δε χαρίζεται, με αγώνες μόνο κερδίζεται

Μετά από μια σειρά από παρεμβάσεις στα πολιτικά κόμματα, αλλά και στη Βουλή των Ελλήνων, το συνδικαλιστικό κίνημα των ενστόλων, εχθές το απόγευμα κλιμάκωσε την αντίδρασή του στο υπό ψήφιση νέο ειδικό μισθολόγιο με μια μεγάλη σε πλήθος και παλμό συγκέντρωση ενστόλων στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα. Πυροσβέστες, αστυνομικοί, λιμενικοί και οικογένειες στελεχών των ΕΔ έδωσαν το μαχητικό τους παρών, διατρανώνοντας την κάθετη αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο νέο μνημονιακό μισθολόγιο.

Δηλώσεις στελεχών ΕΑΠΣ Φ. Παντελεάκου και Γ. Βιτζηλαίου (0:47 και μετά)

Ο Γεν. Γραμματέας του ΔΣ της ΕΑΠΣ Τάσος Μανιάτης στην ομιλία του, τόνισε ότι το νέο αυτό μισθολόγιο είναι συνεπή στη μνημονιακή λογική της φτωχοποίησης, χωρίς να αποδίδει τα οφειλόμενα στο ένστολο προσωπικό των ΣΑ και ΕΔ. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών και των χαιρετισμών, το ποτάμι των διαμαρτυρόμενων συναδέλφων γέμισε τους δρόμους της πρωτεύουσας, κατευθυνόμενο πρώτα στο ΓΛΚ και στη συνέχεια στη Βουλή των Ελλήνων.

Η στάση του συνδικαλιστικού κινήματος, οδήγησε την Κυβέρνηση έστω και στο παρά 5, της ψήφισης, να προαναγγείλει κάποιες αλλαγές στο νομοσχέδιο, όπως την μη περικοπή του 5ου πενθήμερου, την αναγνώριση των ετών θητείας και πτυχίου στην προσμέτρηση κλιμακίου, την μη περικοπή των νυχτερινών, την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου και στο προσωπικό των ΣΑ. Βέβαια τα περισσότερα είναι υπαναχωρήσεις στα ήδη κεκτημένα, αλλά είναι ένα μικρό δείγμα ότι στις σκληρές επιθέσεις, χρειάζονται ισχυρότερες άμυνες.

Συνεχίζουμε, ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος.