Τακτικές μεταθέσεις Αξιωματικών 2017

Να γίνει σεβαστή η νομιμότητα και η δύσκολη και σκληρή σημερινή πραγματικότητα.

Προς:

  1. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
  2. Μέλη Συμβουλίου Μεταθέσεων

Κύριε Αρχηγέ

Αρχές Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση της «καινοτόμου» διαδικασίας των «κρίσεων και προαγωγών» των ανώτατων και ανωτέρων αξιωματικών, και τις έκτακτες μεταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, η Ένωσή μας, σας απεύθυνε επιστολή με τον τίτλο «Μετάθεση της νομιμότητας στις μεταθέσεις των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος», περιγράφοντας τις «παρά το νόμω» περιπτώσεις που εντοπίσαμε.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε ούτε εμείς, ούτε τα αιρετά μέλη του Συμβουλίου Μεταθέσεων που μειοψηφήσαν στις συγκεκριμένες αποφάσεις, με αποτέλεσμα εν συνεχεία, να θεραπευτούν τα παραπάνω ή από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ή με την γνωστή μέθοδο του «κάνω ένα ακόμα λάθος για να διορθώσω το λάθος».

Μέσα Μαρτίου, με νεότερη παρέμβασή της Ένωσή μας, με τον τίτλο «Δημιουργική ασάφεια» και στην κατανομή της υπηρετούσας δύναμης του πυροσβεστικού προσωπικού – Ζητήματα νομιμότητας στη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων του 2017», σας επισημάναμε τα «προβλήματα» στην απόφαση κατανομής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «βλέπουμε την επανάληψη διοικητικής αρρυθμίας που προδιαθέτει για έμφραγμα τον πυροσβεστικό οργανισμό».

Αρχές Μαΐου, με το ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου, άνευ αιτιολογίας ή δικής τους αιτήσεως, μετακινήθηκαν τέσσερις Ανώτατοι Αξιωματικοί, ενώ για τέταρτη φορά αντικαταστάθηκε ο Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων.

Κύριε Αρχηγέ

Επειδή η διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα επιτυχής απόκρισης και εργασιακής ομαλότητας του πυροσβεστικού μηχανισμού, καλούμε τόσο εσάς προσωπικά, όσο και τα μέλη του αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων, να σεβαστείτε αυτή τη φορά τη νομιμότητα, αλλά και να λάβετε υπόψη σας μαζί με το υπηρεσιακό συμφέρον και την σκληρή, αδυσώπητη σημερινή μνημονιακή πραγματικότητα που σαρώνει τη χώρα μας και τους συναδέλφους.

Επίσης, να επισημάνουμε ότι η διαδικασία της «αναγκαστικής» βέβαια αναζήτησης του δικαίου, από συναδέλφους που θίγονται, από την Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν είναι το βέλτιστο για τον διοικητικό πυροσβεστικό οργανισμό.

Τέλος να επισημάνουμε, ότι είχαμε επισημάνει και στην προηγούμενη αντίστοιχη παρέμβασή μας, ότι η διοικητική ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων, είναι πολύπλευρη και όπως έλεγε ο διαχρονικός Η. Μπέτσιος, στους βαθμοφόρους του Σώματος, η αρμοδιότητα ανατίθεται, η ευθύνη αναζητείται.

Για το ΔΣ της ΕΑΠΣ

Ο Πρόεδρος – Ιωάννης Σταμούλης

Ο Γενικός Γραμματέας – Αναστάσιος Μανιάτης