Τα προβλήματα δεν ανακόπτονται από τις εκλογές

2015-08-30

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Όλο το τελευταίο διάστημα, όπως σας ενημερώνουμε, το σύνολο των εργασιακών-οικονομικών και ασφαλιστικών μας θεμάτων έχουν τεθεί στο στόχαστρο της νέας μνημονιακής πολιτικής που προέκυψε μετά το νέο 3ο βάρβαρο μνημόνιο της 14ης Αυγούστου.

Σταθερά και στη διάρκεια του καλοκαιριού, σημειώναμε ότι μόνη απάντησή μας μπορεί να είναι η συνδικαλιστική μας απάντηση, άμεσα στις όποιες επαχθείς πολιτικές επιλογές σημειώνονται απέναντι στον κλάδο μας. Η ΕΑΠΣ τόσο με δικές της δράσεις, όσο και από κοινού με την ΠΟΕΥΠΣ για τα κοινά πυροσβεστικά ζητήματα, όσο και με τα σωματεία των υπολοίπων ΣΑ για τα γενικότερα θέματα των ενστόλων, προσπαθήσαμε να “αποκρούσουμε” τα χειρότερα και παράλληλα να κρατάμε ψηλά στην ατζέντα του κοινωνικοπολιτικού ενδιαφέροντος τα προβλήματα αιχμής.

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, και ιδιαίτερα οι επικείμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θεωρούμε ότι δεν αποτελούν ανάχωμα στην δυσμενή εξέλιξη των προβλημάτων μας. Και γι αυτό και στην προεκλογική περίοδο, θα πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα των ενστόλων να θέτει με την ίδια ένταση τα προβλήματα και να απαιτεί δεσμεύσεις για την επίλυσή της.

Η πρώτη κοινή μαζική δράση, όπως από κοινού συμφωνήσαμε με τους συναδέλφους των σωματείων ΕΛΑΣ και ΛΣ θα είναι στην Θεσσαλονίκη στις 5 Σεπτεμβρίου 2015, όπου συγκροτημένα θα συμμετάσχουμε αντιπροσωπευτικά, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα προγραμματίζεται να εκδηλωθεί και ξεχωριστή παράσταση διαμαρτυρίας. ‘Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση των έξι προέδρων ΠΣ – ΕΛΑΣ – ΛΣ:

“Παράλληλα αποφασίστηκε να ανοίξει ένας κύκλος συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα στο πλαίσιο της προεκλογικής τους καμπάνιας, προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα αιτήματά μας και να τοποθετηθούν επ’ αυτών, ενόψει των εκλογών, αλλά και της μετεκλογικής ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων του τρίτου, κατά σειράν, Μνημονίου. Η αναβολή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας δεν συνιστά υπαναχώρηση, αλλά όπως τονίστηκε, μας δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσουμε και επανασχεδιάσουμε τις δράσεις μας το αμέσως προσεχές διάστημα, με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μας αναμένει ένα ιδιαίτερα θερμό φθινόπωρο λόγω, των προειλλημένων αποφάσεων που μας αφορούν και εμείς οφείλουμε με ενότητα και αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας”.