Το καθήκον μας απέναντι στο νέο εμπρησμό της ζωής μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Από το 2010, που η χώρα μας αλυσοδέθηκε στις μνημονιακές επιταγές, οι ένστολοι εργαζόμενοι της χώρας βρέθηκαν στην “εχθρική” προτεραιότητα των τροικανών διαχειριστών. Το ήδη πενιχρό μας εισόδημα, οι λιγοστές εργασιακές μας κατακτήσεις και τα απομαχικά μας δικαιούμενα, τέθηκαν στην προκρούστεια κλίνη των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ 1 και 2. Οδυνηρές θυσίες, που πέντε χρόνια δυστυχώς “δεν πιάσαν τόπο”, καθότι ουδεμία ανάπτυξη ήρθε και κανένα “success story” δεν πραγματοποιήθηκε στην ταλαίπωρη χώρα μας.

Σήμερα μετά από όλο αυτό τον Γολγοθά του λαού μας, αντί να έρθει η Ανάσταση, από εχθές η Πατρίδα μας, ξεκινά πάλι τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του, με το νέο “ολόφρεσκο ελπιδοφόρο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3”. Η νέα αυτή ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ των προαπαιτούμενων που επιβάλλουν οι Δανειστές, μακρά και σκληρή, έρχεται να πυρπολήσει ότι απέμεινε από τα δύο προηγούμενα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Πέρα από τα κοινά μέτρα που έρχονται να βυθίσουν σε μια ακόμη μεγαλύτερη ύφεση την πατρίδα μας, υπάρχουν και τα ειδικότερα που είναι αφιερωμένα στο γνωστό “προνομιούχο” , τον ένστολο εργαζόμενο. Στο στόχαστρο μπαίνει άμεσα η “αναδιάρθρωση του ειδικού μισθολογίου”, η κατεδάφιση των επικουρικών μας ταμείων καθώς και το άγριο τσεκούρωμα στις συντάξεις.

Συνάδελφοι

Οι Πυροσβέστες όλα αυτά τα “πέτρινα μνημονιακά χρόνια” συμβάλαμε με τις μεγάλες περικοπές που υποστήκαμε, στην αδιέξοδη αυτή πολιτική. Παράλληλα με τον επαγγελματισμό μας και το φιλότιμό μας, με πενιχρά μέσα και πετσοκομμένες πιστώσεις δώσαμε ένα τιτάνιο αγώνα για να διατηρήσουμε την Πολιτική Προστασία στην χώρα μας σε υψηλό επίπεδο. Το νέο αυτό ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 θα επιφέρει νέα δεινά, θα κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, καλώντας για πολλοστή φορά να πληρώσουν την κρίση αυτή που δεν τη δημιούργησαν.

Ο δρόμος του Αγώνα είναι αναπόφευκτος. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, μαζί με το εργατικό κίνημα της χώρας, πρέπει τώρα για άλλη μια φορά να δώσει τον αγώνα. Να σβήσει τη νέα αυτή φωτιά που απειλεί να κάψει τη ζωή μας.

Σας καλούμε σε αγωνιστικό προσκλητήριο. Για να προστατέψουμε την επιβίωση και την αξιοπρέπεια μας. Ο αγώνας μας η απάντησή μας. ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ