Υπεύθυνη ενημέρωση για το μισθολόγιο

Αθήνα 27 Ιανουαρίου 2012

 Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
…..……..κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Σε συνέχεια άλλων εγγράφων αιτημάτων μας για άμεση συνάντηση μαζί σας, επανερχόμαστε σήμερα με αφορμή τις τελευταίες αντιφατικές πληροφορίες ή και σκόπιμες διαρροές περί των σχεδιασμών της Κυβέρνησης αναφορικά με το μισθολόγιο των ενστόλων.

Επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε ότι ανεύθυνες ερμηνείες και σπερμολογίες τείνουν να προκαλέσουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ένα ρευστό περιβάλλον με αναπάντητο το καίριο ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι… Αδυνατούμε να δεχθούμε ότι μια υπεύθυνη Κυβέρνηση μπορεί να μένει απλός θεατής όσων ηθελημένα ή άθελά τους παίζουν με την υπηρεσιακή μας υπόσταση, καλλιεργώντας κλίμα ανησυχίας και αγωνίας άλλοτε «πληροφορώντας» μας ότι θα ακολουθήσουμε το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και άλλοτε ότι επίκειται η θεσμοθέτηση ειδικού μισθολογίου.

Όπως γνωρίζετε, η ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για το θέμα, κατέληξε σε συγκεκριμένη πρόταση, η οποία αποτελεί και τη κόκκινη γραμμή για τις Ομοσπονδίες μας, που θέλουν να σέβονται το δικαίωμα του ένστολου για ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπή, ελάχιστο, διασφαλισμένο μισθό. Δεν γνωρίζουμε ποιοι και τι απεργάζονται ερήμην μας. Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι από την πλευρά μας θα δώσουμε τη μάχη των μαχών για να μην καταλήξουν οι ένστολοι βορά στα κυκλώματα της διαφθοράς, ή στην καλύτερη περίπτωση, για να μη θεωρήσουν πάρεργο την κύρια απασχόλησή τους, αναζητώντας στη δεύτερη ή την τρίτη, εκτός υπηρεσίας, δουλειά τις βασικές βιοποριστικές τους πηγές.

Παρακαλούμε να διευκρινίσετε δημοσίως εντός της σήμερον τις προθέσεις της Κυβέρνησης και να μας γνωστοποιήσετε άμεσα την ημερομηνία συνάντησής μας για να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε δημοσίως την ανακολουθία λόγων και έργων.